Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   07 Ağustos 2024 - 13:45

UMKE 7/24 Hizmette

Büyüt
Küçült
UMKE 7/24
UMKE, göreve başladığı 21 yıllık süre içinde başta deprem olmak üzere birçok afet ve acil durumda ön saflarda yer aldı.

Özellikle, son olarak yaşadığımız asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında başlayan medikal kurtarma hizmetleri ile birçok mucize kurtuluşa imza attı. Seyyar hastaneler ve acil müdahale üniteleri ile sağlık hizmetinin aksamadan devamını sağladı ve şehir merkezi dışındaki köy ve mahallelere yapılan ziyaretlerle sağlık hizmetlerini vatandaşların evlerinde gerçekleştirdi.

UMKE, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında yaşanan afet ve acil durumlarda da bilgi, deneyim ve teknik donanımıyla Türkiye’yi başarıyla temsil ederek ülkemizin gururu oldu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE deprem döneminde kendi yarasını sarmanın yanı sıra Kahramanmaraş ve Hatay İskenderun’a lojistik anlamda ve UMKE gönüllüleri olarak tam destek verdi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Abdulkadir Kısmet,

"Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı olarak, 19. bölge bakanlık koordinatör ili olarak, acil durumlarda ve olağanüstü afet durumlarında sağlık hizmet sunumunu aksatmadan verebileceğimiz 50 yataklı sahra hastanemiz ilimiz envanterinde mevcuttur. Bu sahra hastanemizde acil servis, laboratuvar, görüntüleme ünitesi, yataklı servis, doğumhane, ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır. Sahra hastanesinin altyapı, elektrik tesisatı ve tıbbi cihazları ile birlikte kurulumunu 48 saat içerisinde tamamlayıp faaliyete geçirebilmekteyiz. Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinde, Şanlıurfa UMKE ekipleri olarak Hatay İskenderun'da bu sahra hastanemizle vatandaşlarımıza sağlık hizmetini 7/24 esasına uygun olarak aksatmadan sunmuştur. Şanlıurfa UMKE ekipleri olarak, her türlü yaşanabilecek olumsuz durumda ve afetlerde daha önce de olduğu gibi vatandaşımıza sağlık hizmetini sunmak için yanınızdayız," dedi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024