Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   07 Temmuz 2022 - 23:30

Serebral Palsi (Beyin felci) tedavi sonrasında çocuklar kendi başına yürüyebilir.

Büyüt
Küçült
Serebral Palsi (Beyin felci) tedavi sonrasında çocuklar kendi başına
Uzm. Dr. Hatice Ağır, Serebral Palsi tedavi sonrasında çocuklar kendi başına yürüyebilir kendi işlerini yapabilir ve bağımsız olabilirler.

Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Hatice Ağır yaptığı açıklamada;

“Serebral Palsi halk arasında beyin felci olarak bilinen bir hastalıktır. Özellikle süt çocukları ve çocukluk döneminde kas iskelet problemi ile hastalar bize başvurabilir. Yürüyüş bozukluğu, duruş bozukluğu, sık sık düşme, başını tutamama, gövde dengesinin olmaması sık sık elinde bir şeyleri düşürme herhangi bir nesne tutamama olabilir. Bu çocuklarda fizik tedavi yöntemleri botoks enjeksiyonu ve ameliyat uygulayabiliyoruz. Fizik tedavi yöntemlerinde güçsüz olan kasları güçlendirmeye çalışıyoruz. Kasılı olan kaslarıda gevşetmeye çalışıyoruz. Bundan fayda görmediğimiz hastalarda da botoks enjeksiyonundan faydalanıyoruz. Botoks enjeksiyonu kasılan kasları gevşetmek için kullanılan çok etkili bir tedavi yöntemidir. Hastanemiz 3. Basamak bir Eğitim Araştırma Hastanesi olduğu için ve çocuk Nörolojisi bölümü olduğu için botoks raporlarını ücretsiz bir şekilde çıkartıp hastalarımıza uygun dozlarda uygulayabiliyoruz. Özellikle Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman gibi çevre illerden de Serebral Palsi tanısı ile yâda daha öncesinden tanı konmamış birçok çocuk hasta bize başvuruyor. Botoks enjeksiyonundan sonra her çocuğa özel cihazlama yapıyoruz. Çocuktan ölçü alarak çocuğun ayağına ya da koluna uygun bir şekilde cihazlamasını ve raporunu verebiliyoruz. Özellikle bu bölgelerde akraba evliliğinin fazla olduğu erken doğum riskinin fazla olduğu bölgelerde Serebral Palsi sıklığı daha da artmaktadır.

Sizin de etrafınızda çocuklarınızda olan herhangi bir yürüyüş bozukluğu, duruş bozukluğu, baş tutmada denge kaybı olan, ellerinde kollarında güçsüzlük olan, kasılma olan, çocuklarınız varsa bu konuda erken tanı alması ve erken tedaviye başlanması için fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanına başvurmanız çok önemlidir” dedi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024