Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   08 Şubat 2013 - 18:55

Türkiyede kürt sorunu endüstrisi işliyor

Büyüt
Küçült
Türkiyede kürt sorunu endüstrisi

Uysal, İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Akademisi tarafından Ankarada düzenlenen Türkiyenin Demokratikleşme Sınavı konusunda bir konuşma yaptı. Konuşmasında Oslo ve İmralı görüşmelerini değerlendiren Uysal, söz konusu girişimleri yanlış bulduğunu ifade ederek, bölücü terör örgütünün zemin ve zaman kazanarak eylemlerine devam edeceğini savundu. Başbakanları bile aşan bir şekilde İmralıdaki bölücübaşının tayin ettiği bir sürecin içerisindeyiz diyen Uysal, bu sorunun Türkiyenin çok kırılgan, çok nazik bir meselesi olduğunu belirtti. Uysal, Türkiyede bir Kürt sorunu endüstrisi işliyor. Türkiyede bugüne kadar kimin ne olduğu ile değil, ne yaptığı ile ilgilenilmiştir. Kürt sorunu endüstrisinde sadece siyaset değil, ciddi bir ekonomi de var. Osloda görüştünüz, Şemdinlide kucaklaştılar. Bu yaptığımız teşebbüsleri ben yanlış buluyorum. Terör örgütünü devletin muhatabı haline getirdiğinizde, bölge insanımızın meşru temsilcisi haline getirdiğiniz takdirde, kısa vadede marjinalize edebilirsiniz ama bölücü terör örgütünün zemin ve zaman kazanarak devam edeceğini görürsünüz. Türkiye sanki bir mücadele vermiş de kaybetmiş gibi bir psikoloji içinde böyle bir iklime sürükleniyor dedi.
Bugün hkim olan siyasi anlayışı da yapıcı olmak yerine yıkıcı olmakla eleştiren Uysal,  Hür ve eşit bireyler olarak bütün vatandaşlarımızın aynı hukuka sahip olması gerekirken, bugün dışarıdan bir takım deli gömlekleri giydirircesine, kimlikler üzerinden siyaset yapmayı araç haline getirmiş ana muhalefet ve iktidar partisinin Türkiyeye vereceği bir şey olmadığı kanaatindeyim diye konuştu.

 

-AKPYE GEÇENLERE ALLAH SELAMET VERSİN DİYORUZ-

Uysal, AKPye geçen eski genel başkanlardan Süleyman Soylu ve diğer Demokrat Partililerle ilgili ne düşündüğünün sorulması ise, Siyaset belirli değerler üzerinden yapılır. Siyasette kötü bir alışkanlığımız var. Siyasette en önemli unsur, veklet ilişkisidir. Seçmen ve siyasi partiler seçilene veklet veriyor. Sizin namusunuza tevdii ediyor. Farklı iddiaları seslendireceksiniz sonra geçip o söz söylediğiniz kişinin yanında yer tutacaksınız. Bunu kabul edebilme imknım yok. İnsanımızın siyasete güvensizliğinin nerelerden kaynaklandığını görüyoruz. Biz de onlara AKPye geçenlere Allah Selamet Versin diyoruz. Başka bir şey de demiyoruz yanıtını verdi.

ANKA



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024