Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı
22.10.2024
Şanlıurfa / 17°C

09 AÄŸustos 2024 - 11:36
Akut şikayetler ve Kronik hastalıkların yönetimini Aile Hekimliği yapmaktadır.
Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, 2010 yılından itibaren ülke genelinde uygulamaya alınan aile hekimliği sistemi, bireylerin ikametlerine en yakın yerdeki sağlık hizmetlerine kolayca erişebilmesini sağlıyor.
Akut şikayetler ve Kronik hastalıkların yönetimini Aile Hekimliği yapmaktadır.

Bu sistemin birinci basamak baÅŸvuru noktası olan aile hekimleri, hastanelerdeki yoÄŸunluÄŸun azaltılmasına da katkı sunmayı amaçlıyor.

 

Åžanlıurfa Ä°l SaÄŸlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz aile hekimlerinin koruyucu saÄŸlık uygulamaları açısından önemine dikkat çekti. Asm lerde 15-49 yaÅŸ aralığında kadın saÄŸlığı izlemi yapılmakta. Kanser taramaları aile saÄŸlığı merkezlerinde yürütülüyor. Hastaneye baÅŸvurmaya gerek kalmadan, 40-69 yaÅŸ arasındaki kadınların meme kanseri taramalarını, mamografilerini KETEM'lere yönlendirerek Aile hekimleri organize ediyor. Rahim aÄŸzı kanserine yönelik de 30-65 yaÅŸ arası kadınların 5 yılda bir HPV taramalarını yine KETEM'lere yönlendirerek yapılmaktadır." dedi.

Solmaz; KiÅŸilerin akut ÅŸikâyetlerde, kronik hastalıkların yönetiminde önce ASM’lere baÅŸvurması çok önemli. Biz zaten gerektiÄŸinde hastanelere yönlendirmelerini yapıyoruz." diye konuÅŸtu.

Åžanlıurfa Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü olarak, aile saÄŸlığı merkezlerimizde sunulan bu hizmetlerle vatandaÅŸlarımızın saÄŸlığını korumaya ve hastanelerdeki yoÄŸunluÄŸu azaltmaya devam ediyoruz. SaÄŸlığınız için ilk baÅŸvurunuz ASM'ler olsun.

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.