Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı
08.09.2024
Şanlıurfa / 17°C

09 Temmuz 2024 - 11:15
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ÜROLOJİ ANABİLİM DALI ALANINDA KALİTESİNİ TESCİLLEDİ
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı, ulusal standartlara uygunluk kapsamında önemli bir adım atarak Türk Üroloji Yeterlilik Kurulu tarafından "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazandı
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ÜROLOJİ ANABİLİM DALI ALANINDA KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

Harran Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı, "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Süreci" kapsamında önemli bir aşama kaydetti. Türk Üroloji Yeterlilik Kurulu'nun yaptığı değerlendirmeler sonucunda Üroloji Anabilim Dalı'nın ulusal standartlara uygun olduğu belirlendi ve "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazandı.



Harran Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu'nda konuyla ilgili bir program düzenlendi. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şimşek'in açılış konuşmasıyla başlayan programda, Türk Üroloji Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman ve Selçuk Şahin, Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Çiftçi, öğretim üyeleri ve uzmanlık öğrencileri yer aldı.



Programda Prof. Dr. Halil Çiftçi, kliniğin tanımı ve tıp eğitimi akreditasyonunun önemi hakkında bir sunum yaptı. Sunumda, eğitimin ülkelerin gelişmesinin temelini oluşturduğu ve toplumların var olması için eğitim kalitesinin önemi vurgulandı. Akreditasyonun ise kurumların, hizmetlerin ve faaliyetlerin belirli yetkinlik ölçütlerine uygun olduğunu güvence altına almaya yönelik bir sistem olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Halil Çiftçi şu ifadeleri kullandı: “Toplumların var olması ve sürdürülebilir olmasının en önemli etkenlerden biri eğitim kalitesine verilen önemdir. Bu minvalde akreditasyon kurumların, hizmetlerin ve faaliyetlerin belirli yetkinlik ölçütlerine uygun olduğunu güvence altına almaya yönelik bir sistemi tanımlar. Bu sistem evrensel değerler üzerinden tanımlanmış ve devamlı güncellenen standardizasyon ölçütleri üzerinden hareket eder. Bu süreçte akademik kalitenin iyileştirilmesi, eğitim programının kalite güvencesi altına alınması, şeffaflık ve hesap verebilir olmak anlamına gelmektedir. Sonuçta Türkiye'de tıp eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, Yüksek nitelikli sağlık hizmeti verebilecek, bilgi, beceri ve tutuma sahip, yeterlik ve yetkinlikte hekimler yetiştirilerek toplumun sağlık düzeyinin ileri götürülmesinin sağlanmasıdır.”

Program sonunda Prof. Dr. Halil Çiftçi, Türk Üroloji Derneği Yeterlilik Kurulu'nun yapmış olduğu ziyaret ve değerlendirmelerin olumlu geçtiğini ve Üroloji Anabilim Dalı'nın ulusal standartlara uygun olduğunu belirterek, "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi"nin verileceğine olan inancını dile getirdi.
Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, “Şanlıurfa’nın en önemli sağlık tesisi olarak yeniliklere devam ediyoruz. Hastane olarak aldığımız "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi" ile Harran Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı, uzmanlık eğitimi veren kurumlar arasında önemli bir yere sahip olacak ve uluslararası standartlarda eğitim verdiğini belgeleyen bir kurum haline gelecek” diye konuştu.



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.