Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı
08.09.2024
Şanlıurfa / 17°C

17 Haziran 2024 - 08:36
ÇELİK "MEHMET SAİD ŞİMŞEK HOCA DA DÖNÜLMEZ SEFERE ÇIKTI"
İbrahim Halil Çelik "Başta kederli ailesine, güzide evlatlarına , değerli öğrencilerine ve ilim erbabı tüm dostlarına Yüce Allah’tan sabırlar diliyorum."
ÇELİK

İbrahim Halil Çelik "Mehmet  Said Şimşek hoca iyi bir müfessir , iyi bir düşünce adamı ve de iyi bir mütercim idi. Onun hayatı Kur’an’a adanmış bir hayatı. O , iyi bir düşünce ve fikir adamı idi.  Düşünce yapısındaki kaviliği  onun tercüme ettiği  eserlerde  hemen kendini  gösterirdi. Duruşu ile insana güven telkin ederdi. 

      İbni Teymiyye külliyatını tercüme  eyle eylemi olmuştu bir dönem Edip Gönenç kayınbiraderi ile birlikte. Elazığlı değerli iş adamı , Nur Çeşmesi yolundan  gönüldaşım Halil Küçük ile. O eylem kutlu bir eylem idi keşke devam etseydi.  

     On yılı aşkın emek  verdiği : “ Hayat Kaynağı Kur’an Tefsiri “ onun en güzel eseridir. İbni Malik ile İbni Teymiyye  gibi devler hakkında kaleme aldığı biyografik eserleri de ciddi eserlerindedir. Said Havva’dan: ‘ İslam ‘  tercümesi de güzeldir. 

                  Allah rahmet eylesin. 

                  Mekanı cennet olsun. 

              Mehme Said Şimşek Hoca ; Türkiye’de Hocaların hocası Halil Gönenç hocanın damadıydı. Dostum,Ağabeyim ,   ilmin nuruyla aydınlanmış , muhterem Halil Hocam yüz yaşına dayandığı bugün de ona da  sabırlar diliyorum. Hocam damadından  öte bir alim arkadaşını kaybettiği için üzgündür bugün . 

                Mehmet Said Şimşek Hoca güzel bir insan ,iyi bir alim  ve iyi bir dost idi. O, konuşurken Kur’an üzerine  kendinden  geçerdi. O,  hayatının her anında  yoğun bir Kur’an müfessiri kesilirdi. Kur’an onun hayatının can suyu idi. O; Yüce Resul’un sünnettinden de asla taviz vermezdi.  

         Mehmet Said Şimşek  Hoca ile ve bacanağı Nezir Demircan hoca ile uzun süren  iyi bir dostluğumuz vardı. Bu ayrılık ağır geldi. Bu firak bize ervah aleminde visale dönüşecektir. Ruh kendi vatanına ve beden ise o da asli unsuruna kavuştu bugün . Mezar insan bedenin  kafesi gibidir. Can kuşu uçtu bu alemden dönülmez öte aleme. Önden giden tüm dostlarımıza selam olsun. 

      O, Mardinli hemşerim ve ilkokulu da Urfa Ceylanpınar ilçesinde bitirmiş mütevazı bir fikir  işçisi  ve çağının iyi müfessir idi. 

       Bu gece bana Hemşehrileri  Ziya Badur kardeşimin  attığı mesajından Mehmet Said Şimşek hocanın vefat haberini öğrendim. Birden irkildim. Çok üzüldüm. “Alimin ölümü alemin ölümü gibidir.” Hadisi geldi aklıma. 

     İlim sarayının burçlarından biri yıkıldı. Gökte  ise bir ilim yıldızı daha daha kaydı bugün.  O, bu Kurban bayramının ilk gününde ;  bayram yaparcasına ahiret  yolculuğuna çıktı. Onun bu yolculuğu bile onun ne kadar ilmiyle amil bir alim olduğunun işareti değil midir? 

      Lebbeyk sedaları Kabe’de yükselirken o ilahi emre uyarak ruhunu  Rabbine teslim etti bugün .  Ruhu şad olsun.

      Başta kederli ailesine, güzide evlatlarına , değerli öğrencilerine ve ilim erbabı tüm dostlarına Yüce Allah’tan sabırlar diliyorum.     

      İlim dünyasının başı sağolsun.   

      İnna Lillahi ve İnna ileyhi raciün



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.