Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   13 Ağustos 2024 - 09:06

KELİMELERİN EFENDİSİ AZİZ DOSTUM D. MEHMET DOĞAN’DA HAKKA YÜRÜDÜ

Büyüt
Küçült
KELİMELERİN EFENDİSİ  AZİZ DOSTUM D. MEHMET DOĞAN’DA HAKKA
İ.Halil Çelik "Başta seni candan seven fedakar ailene, acılı evlatlarına, ezeli yazar /çizer ve siyasi dostlarına, edebiyat, kültür ve sanat camiasına , mazlumlara, tüm İslam alemine yüce Rabbimden sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun."

İbrahim Halil ÇELİK 

10 Ağustos 2024  Cumartesi günü, Bülent Arınç Bey’in Şehir Hastanesinde yatan Ankara Hukuk Fakültesinden sınıf arkadaşı avukat dostunu ziyarete gittik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sohbet ettik. Çok sevindi Bülent Arınç ile beni görünce. Biz de çok sevindik, şifa bulmasına dua eyledik. Daha fazla sıkmadan müsade isteyip ayrıldık. Hasta ziyaretinin kısası makbuldür diye.  

D. Mehmet Doğan’ın  aynı hastanede entübe edildiğini  biliyorduk. Bülent  Arınç Bey ile aileyi randevusuz rahatsız etmemek için ziyarete gitmedik .  Ancak şifa bulsun diye dua ettik kendisine. Keşke son kez uğrasaydık! Ama işte olmuyorsa  olmuyor!   

11 Ağustos Pazar günü sabah saat 10.50 çalan  telefonla dostum, Türkiye Yazarlar  Birliği Başkanı ve Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan idi arayan.  

“Ağabey, başımız sağ olsun. Mehmet ağabey de bu dünyadan göç etti. Daha muhterem eşleri Hatice hanımla,  oğlu Melih’e söylemedim. 12 Ağustos Pazartesi günü ikindi namazını müteakip Hacı Bayram Veli  Camiinden cenazesini  kaldıracağız. Tacettin Dergahına defini  için uğraşılıyor. Bilginiz olsun!” dedi. Musa Kazım  konuşurken çok meyus ve mükedderdi. Sesi en büyük dostunu kaybetmenin acısını üstünde  taşıyordu. Onun o hüznü içimi yaktı. 

Bir müddet önce  onunla birlikte D. Mehmet Doğan’ı  şehir hastahanesinde son ziyaretimiz geldi gözlerimin  önüne. Orada ağlayamamıştım  ama bu kez evde ağladım seslice. Bu haber  beni kendimden geçirdi. Bir müddet kendime gelemedim.   

Rabbim; peş peşe  değerli dostlarımızdan  ayrılışlar daha ne kadar sürecek? Giran geliyor bize bu ayrılıklar! İnsan olarak zayıfız biz. 

Peş peşe ilim erbabı, şair, düşünür,  fikir adamı ve  edebiyatçı dostlarımız birer birer öte aleme göç  ederek bizleri de dost yetimi bırakıyorlar bu alemde. Bizler de kalkan bu göç kervanının  arkasında yetimler gibi bu dünya da yalnız kalıyoruz.

Dost yetimi kalmak ne kadar zor, biliyor musunuz? Gelin bir de  bunu bana sorun ? 

Hala gözümde tüten  dostum Ferhat Koç’um nerede? Nerede melal şairi Mehmet Rağıp Karcı,  nerede tabip Yaşar Bağdatlı,  nerede Dicle’nin yiğit insanı İhsan Işık, nerede  ağabeyim, aziz dostum hikayeciliğimizin yekta şahsiyeti  Rasim Özdenören, nerede put kıran   Üstad Nuri Pakdil, nerede gönül adamı ve Kudüs şairi Mehmet Akif İnan, nerede  hitabetin virtüözü Mustafa Yazgan, nerede gönül ve fikir adamı büyük düşünür ve medeniyetimizin şairi  ağabeyim Sezai Karakoç, nerede Selçuklu araştırmalarında Üstad Mikail Bayram, nerede  tefsirde değerli alim M. Said Şimşek, nerede Urfa’nın ses bayrağı Hüseyin Baykuş  nerede? Bunlar bir bir gittiler o dönülmez sonsuzluk ülkesine. Şimdi de bizleri yetim bırakarak aramızdan ayrılan irfan ve kültürümüze yaptıklarından dolayı ‘kelimelerin efendisi‘ olarak literatüre geçen düşünce ve fikir adamı,  Koca Reis , can dostum D. Mehmet Doğan nerede ? 

 Önden birer birer Uçmağa gidiyorlar ve    bizleri de bu dünyada  dost yetimi bırakarak. Yolları açık olsun tüm dostlarımızın. Bizler de günümüz geldiğinde gideceğiz elbette ebedi  ervah alemine. 

Güle güle gidin aziz dostlarım. Güle güle gidin. Ruhlarınız şad olsun. Kabirleriniz cennet bahçelerinden bir bahçe olsun. Sizlerin her birinin  gidişinde ilim dünyamızın burçlarından birer  ışığımız sönüyor her dem. İlim ve irfan dünyamızın manevi mimarları iyi atlara binip iyi diyarlara birer bier gidiyorlar.  

Bugün de  “Büyük Türkçe Sözlük“ yetim kaldı. Bugün Mehmet Akif Ersoy’un o ölümsüz eseri “Safahat“  büyük bir koruyucusundan yoksun kaldı. 

Batılaşma İhaneti de yetim kaldı. Biz eserleri onun manevi varlığını devam ettireceğine inanıyoruz. Onun yazdığı  onlarca  eseri  her okunduğunda  adını hayırla yad ettireceklerdir. 

Musa Kazım Arıcan beyden Tacettin Dergahındaki defin işine sayın Cumhurbaşkanımızın izin verdiğini duyunca çok sevindim. Zaten dostuna yapacağı da bu idi. 

Ben  O’ndan daha  Cumhuriyet Tarihine Girişin ikinci ve en ateşin cildini beklerken  o,  bu meret derde Aralık 2023 tarihinde duçar oldu.  Tüm dostları O’nun aramıza sağlıklı dönmesine ve  ilmi çalışmalarına devam etmesi için  ellerinden geleni yaptılar.   Gösterilen tüm ihtimamlara  rağmen onun ömür  vadesi de bugüne dek imiş. Ona da biçilen bu dünya nöbeti bugün bitti . Her gelenin  bir gün mutlaka gideceği  o yere;  o da geri döndü. 

Hepimiz bu dünyada yaptıklarıyla imtihan edilip  karşılığını alacağız öte alemde. İnanıyorum ki aziz dostum sen yetmiş yedi yıllık ömründe yüklendiğin her görevi hakkıyla yürüttün. 

En bariz eserin bugün Türkiye Yazarlar Birliği sağlam ellerdedir. Senin Şeref Başkanlığın şerefle devam edecektir.  Senin değerli vefakâr eşin ve kıymetli evlatların  bize en büyük emanetleridir. 

Yazarlar Birliğinin yükünü omuzlarında taşıyan yeğenim  Ahmed hem bana, hem de babasına tepeden bakacak yüce bir endama  sahiptir. Onun boyu kadar  o espri yeteneği hem babasını, hem de bizleri kendine getirirdi.  

Bir de benden  cesaret alınca Ahmed’im coşar dururdu. Onun o esprilerinden artık muhterem pederi mahrum kalacaktır. 

Onun yıllarca Tacettin Dergahı ve civarı için verdiği çaba netice vermişti. İstiklal Marşımızın yazıldığı o mekan  arzu ettiği şekle gelmişti. Her yıl İstiklal Marşımızın Milet Meclisinde kabul ediliş törenlerini bu mekanda kutlanır ve o gür sesiyle civarı inletirdi. Bizlerde o Ankara’nın ayazlı günlerinde titreyerek zevkle dinlerdik onu. Bugün ise  artık  sen kabrinde yatarak yapılacak  bu törenleri sessizce ruhunla  seyredeceksin. Bedenler çürür zira onun cevheri topraktandır o toprak olacaktır. Ruh ise ebedidir o da ölmeyecektir. 

Tacettin Dergahı bu yeni misafirini bugün kalbine gömecektir. Orada yatan tüm dostlara selam olsun. 

Sen: Türkçenin hamisi, direncin mütefekkiri, cemiyetin haklı davasında  gürsesi olan aziz dostum D. Mehmet Doğan’ım  sen bizi nihayet yetim bırakmayı becerdin. Bizi yetim bırakıp ebedi  aleme hicret ettin bugün.  Kabrin nurla dolsun. Seni sevenlerin eller üzerinde defnettik  en sevdiğin yere. Tacettin Dergahına. Tacettin Hazretlerine nihayet komşu oldun. 

Başta seni candan seven  fedakar ailene, acılı evlatlarına, ezeli  yazar /çizer ve siyasi dostlarına, edebiyat,  kültür ve sanat camiasına , mazlumlara, tüm İslam alemine yüce Rabbimden sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun. 

Rabbim rahmetiyle sana muamele eylesin. Mekanın cennet olsun. 

Sen yaptıklarınla cemiyetin kalbinde her dem bir mücahit olarak yaşayacaksın aziz dostum,  Koca Reis D. Mehmet Doğan. 

 

İnna lillahi ve inna ileyhi raciün.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024