Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   15 Temmuz 2024 - 12:01

JÖAK iddianamesi hazır: Darbeyi önleyen 5 general ve 1 yarbay

Büyüt
Küçült
JÖAK iddianamesi hazır: Darbeyi önleyen 5 general ve 1
Darbe girişiminde Jandarma Genel Komutanlığı'nın Ankara'daki birimlerinde gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin 11 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, 5 general ile bir yarbayın üstün gayretleriyle darbeyi önledikleri anlatıldı.

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı MEBS, Lojistik ve Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlıklarındaki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianamede, Korgeneraller Mustafa Kemal Alataş, Harun Ocaklı, Ata Kalkan, Arif Çetin ile Tümgeneral Güray Alpar ve Yarbay İrfan Tüten'in üstün gayretleriyle darbeyi engelledikleri anlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi MEBS Grup Komutanlığı, Lojistik Komutanlığı ve Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığındaki (JÖAK) eylemlere ilişkin 11 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Ender Coşkun'un hazırladığı ve Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, eski Jandarma Genel Komutanlığı Maliye Başkanı Tuğgeneral Celal Şahi̇n bir numaralı şüpheli olarak geçerken, eski Jandarma Kurmay Yarbay Sami Balcı, o dönem Jandarma Lojistik Komutanlığı MEBS Grup Komutanlığı'nda görev yapan eski jandarma muhabere teğmenler Cemre Nazlum, Gökhan Aytaç, Hali̇l İbrahi̇m Kocamaz ve Kudret Kösem, eski astsubaylar Mehmet Aki̇f Çolak, Si̇nan Darakcı, Turgut Gözütok, Bilişim ve Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görevli Yasi̇n Sancak ve Jandarma Lojistik Komutanlığı'nda görevli Zafer Savaş Özteki̇n de şüpheliler arasında yer aldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024