Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   13 Eylül 2024 - 21:36

Ceylanpınar ve Akçakale Gümrük Kapıları Yenilendi

Büyüt
Küçült
Ceylanpınar ve Akçakale Gümrük Kapıları
Ticaret Bakanı Ömer Bolat; sınır kapılarında modernizasyon, Eximbank şubesi müjdesi ve esnafa 150 milyon TL ek destek gibi birçok ekonomik müjdeyi açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Şanlıurfa’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında bir dizi temas ve açılışlara katılarak bölge ekonomisini canlandıracak önemli projeleri duyurdu. Bakan Bolat, sınır kapılarındaki yeniliklerden yerel esnafa yönelik finansman desteğine kadar birçok konuda önemli müjdeler verdi.

Ziyaretine dün sabah saatlerinde başlayan Bakan Bolat, ilk olarak Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın yenilenmiş hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Son teknoloji ile donatılan ve modernize edilen gümrük kapısı, ticaret hacmini artırmak ve geçişleri hızlandırmak amacıyla yeniden hizmete sunuldu. Daha sonra Akçakale ilçesine geçen Bolat, Akçakale Gümrük Kapısı’ndaki modernizasyon süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bu iki gümrük kapısının yenilenmesiyle Şanlıurfa’nın sınır ticaretindeki rekabet gücünün artacağı belirtildi.

Bakan Bolat’ın Şanlıurfa’ya yönelik bir diğer önemli müjdesi ise Eximbank temsilciliğinin kente kazandırılması oldu. Bolat, Şanlıurfa’nın ihracatını artırmaya yönelik atılan bu adımın, bölgedeki ihracatçılar için büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. İlk aşamada temsilcilik olarak açılması planlanan Eximbank biriminin ilerleyen dönemde şubeye dönüştürülmesi hedefleniyor. Bu sayede ihracatçılar, finansman ve sigorta desteğine daha kolay erişim sağlayacak.

Ziyaretinde yerel esnafın da taleplerini dinleyen Bakan Bolat, Şanlıurfa esnafına yönelik 150 milyon TL’lik ek finansman destek paketi müjdesini verdi. Bu yeni kredi desteğinin, özellikle ekonomik zorluklar yaşayan esnafa büyük bir nefes aldıracağı vurgulandı. Bakan Bolat, "Şanlıurfa’nın ticari faaliyetlerini daha da güçlendirmek için üzerimize düşen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diyerek esnafa olan desteğini yineledi.

Şanlıurfa’daki temasları çerçevesinde Ticaret Bakanı, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programına katıldı. Burada iş dünyası ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya gelen Bolat, sektörlerin taleplerini dinledi ve bu taleplerin Ankara’da takipçisi olacağını belirtti. Toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’da iş dünyası ve sektör temsilcilerinden aldığımız talepler doğrultusunda bölgeyi daha da geliştirecek projeler için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Programı kapsamında, TBMM Başkan vekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Milletvekilleri, İl Başkanı M.İlhami Günbegi, Belediye Başkanları ve beraberindeki heyetle birlikte çeşitli ziyaretlerde bulunan Bakan Bolat, şehit Piyade Er Hüseyin Koroç’un ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret eden Bolat, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş’ten kentle ilgili bilgi aldı.

Şanlıurfa’daki temaslarını tamamlayan Bakan Bolat, GAP Havalimanı’ndan Ankara’ya doğru yola çıktı.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024