Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   08 Ağustos 2024 - 12:31

64 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Büyüt
Küçült
64 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE
Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından icra edilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

ANAFARTALAR ZAFERİ’NİN YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Çanakkale destanımızın dönüm noktalarından olan Anafartalar Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünü (10 Ağustos) şimdiden kutluyor; başta Anafartalar Kahramanı Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımız ile 60 yıl önce Kıbrıs’a düzenlenen hava harekâtında esir düşen ve Rumlar tarafından acımasızca yapılan işkence sonucu Cumhuriyet Dönemi'ndeki ilk hava harp şehidimiz olan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’i ve Kıbrıs’ta kahramanca bir direniş ortaya koyan Erenköy şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

64 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Bakanlığımızın tüm birlik ve kurumları ülkemizin savunma ve güvenliği için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; tehditleri kaynağında bertaraf etmeyi öngören savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ile sürdürmektedir.

Operasyonlarla;

- Son bir haftada 64 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

- Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 796’sı Irak’ın, 856’sı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1.652 olmuştur.

Terör inlerine tek tek girmeyi sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlere ait çok sayıda mağara/sığınak tespit etmiştir.

Tespit edilen mağara/sığınaklar dâhil arama-tarama faaliyetlerinde muhtelif miktarda; el yapımı patlayıcı (EYP), el ve keskin nişancı dürbünü, telsiz, jeneratör, termal şemsiye, havan, roketatar ve keskin nişancı mühimmatı ile yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Bu vesileyle, 7 Ağustos’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

HUDUTLARDA 395 ŞAHIS YAKALANDI

Birliklerimizin imkân ve kabiliyetlerinin sürekli olarak geliştirildiği, dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemlerle korunan hudutlarımızda;

- Son bir hafta içerisinde, 3’ü terör örgütü mensubu olmak üzere 395 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 7 bin 807 olmuştur.

- Son bir haftada engellenen 973 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 67 bin 948’e ulaşmıştır.

4 Ağustos’ta TCG ALANYA gemimiz tarafından Çeşme açıklarında batmak üzere olan bir düzensiz göçmen teknesi tespit edilmiş,

-Sahil Güvenlik Komutanlığımız bilgilendirilerek derhâl kurtarma faaliyetine başlanmış ve düzensiz göçmenler denizden kurtarılarak Sahil Güvenlik Botu’na teslim edilmiştir.

Sayın Bakanımız,

- 2 Ağustos’ta ülkemize resmî ziyaret gerçekleştiren Ukrayna Savunma Bakanı ile bir araya gelmiş,

- 6 Ağustos’ta Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) toplantısına katılmış,

- 7 Ağustos’ta Lefkoşa ve Hartum Büyükelçilerimizi kabul etmiştir.          

 

ULUSLARARASI TOPLUM İSRAİL’E “DUR” DEMELİ

Ülkemiz, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’de süregiden saldırılarına karşı tepkisini açıkça ortaya koymuş; bölgede geniş çaplı çatışmalara yol açma riski konusunda sürekli uyarılarda bulunmuştur.

İsrail, daha fazla can kaybı yaşanmadan ve sorun daha büyük bölgesel felakete dönüşmeden saldırılarını bir an evvel durdurmalı ve kalıcı çözüme yönelik adımlar atmalıdır.

Uluslararası toplum da on binlerce masum çocuğu öldüren ve bölgemizi felaketin eşiğine sürükleyen İsrail karşısında artık kararlı bir tavır takınmalı ve tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulme dur demelidir.

Ülkemiz, Gazze’de katliamın sona ermesi, Filistin devletinin kurulması ve bölgemizde kalıcı barışın tesis edilmesi amacıyla sürdürülen çabalara her türlü katkıyı sağlamayı sürdürecektir.

JAPONYA’NIN KASHIMA VE SHIMAKAZE GEMİLERİ İSTANBUL’A LİMAN ZİYARETİ YAPACAK

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin eğitim ve tatbikat faaliyetleri de aralıksız devam etmektedir. 

Bu kapsamda,

- 27 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında Moğolistan’da KHAAN QUEST,

- 30 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında İzmir’de Yıldırım Seferberlik tatbikatları başarıyla icra edilmektedir.

30 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında;

 - Romanya Deniz Kuvvetlerine ait MIRCEA tarafından Bodrum’a, BALESCU gemisi tarafından Mersin’e,

- Almanya Deniz Kuvvetleri unsuru PEGNITZ ile İtalya Deniz Kuvvetlerine ait DURAN DE LA PENNE gemileri tarafından İstanbul’a liman ziyaretleri yapılmıştır.

- Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait HUNAIN korveti tarafından 6-9 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’e, Kanada Deniz Kuvvetleri unsuru CHARLOTTETOWN tarafından ise 9-11 Ağustos tarihleri arasında İzmir’e liman ziyareti yapılacaktır.

- Diğer yandan, Japonya Deniz Harp Okulu öğrencilerinin açık deniz eğitim seyri ve Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100’üncü yılı kapsamında, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri unsuru KASHIMA ve SHIMAKAZE gemileri tarafından 9-12 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’a liman ziyareti gerçekleştirilecektir.

- TCG BAYRAKTAR gemimiz 14 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında icra edilen Deniz Harp Okulu Açık Deniz Eğitimleri kapsamında, Fas’ın ardından 6-8 Ağustos tarihleri arasında İspanya’ya liman ziyareti gerçekleştirmektedir. Gemimiz, 10-12 Ağustos tarihleri arasında Livorno/İtalya’ya liman ziyareti yapacaktır.

Japonya’dan dönüş seyrine devam eden TCG KINALIADA korvetimiz; Pakistan ve Umman’ın ardından Cibuti’ye liman ziyareti gerçekleştirmektedir.

TCG KINALIADA korvetimiz 1 Ağustos’ta başladığı Deniz Kuvvetlerimizce komuta edilen Birleşik Görev Kuvveti-151’e destek görevini 10 Ağustos’ta tamamlayacaktır.

NATO Müttefik Hava Komutanlığınca Artırılmış Teyakkuz Faaliyetleri bünyesinde yürütülmekte olan Esnek Caydırıcılık Seçenekleri kapsamında, bugün (8 Ağustos) Romanya hava sahasında icra edilen Entegre Hava ve Füze Savunması faaliyetine 2 adet F-16 uçağımız ile katılım sağlanmaktadır.        

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE 1030 SORTİ YAPTIK

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından oluşturulan Rezerv Güç ile yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek olunmaktadır.

Bu kapsamda, bugüne kadar 18 ayrı yerde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesine 54 helikopter ile 1030 sorti yapılarak destek sağlanmıştır.     

   

T-70 HELİKOPTERİNİN MUAYENE VE KABUL FAALİYETLERİ TAMAMLANDI

Yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin etkinlik ve caydırıcılığının artırılması faaliyetlerine de devam edilmektedir.

Bu kapsamda;

Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca, muhtelif miktarda OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı, Mini Akıllı Mühimmat (MAM-L YİPE ve MAM-T) ve NEFER Kuleli Zırhlı Muharebe Aracının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

Ayrıca, Genel Maksat Helikopteri (GMH) projesi kapsamında 1 adet T-70 helikopterinin muayene ve kabul faaliyetleri TUSAŞ tesislerinde tamamlanarak Hava Kuvvetlerimizin envanterine alınmıştır.

İLK 100’E GİREN SAVUNMA SANAYİ ŞİRKETLERİMİZİ KUTLUYORUZ

Diğer yandan, bu hafta içerisinde Defense News dergisi tarafından yayımlanan dünyanın en iyi 100 savunma sanayi şirketinin yer aldığı listeye girerek bizleri gururlandıran başta Bakanlığımız bağlısı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketimiz (MKE A.Ş) ile Askerî Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketimiz (ASFAT) olmak üzere ASELSAN, TUSAŞ ve Roketsan’ı kutluyor; ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan şirketlerimize, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Personel ve askerî öğrenci alım/temin faaliyetlerimiz de planlandığı şekilde devam etmektedir.

Ağustos, Eylül ve Ekim 2024 dönemlerinde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları 2 Ağustos’ta açıklanmıştır. 

Sonuç olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz;

- Bekamıza yönelen tüm tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmeye,

- Ülkemizin güvenlik ve huzuru için gece gündüz demeden çalışmaya kararlılıkla devam edecektir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024