Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   11 Ocak 2022 - 01:12

" MICROCREDITTOKEN" 14 OCAK’TA ÖN SATIŞA ÇIKIYOR

Büyüt
Küçült
 MICROCREDITTOKEN 14 OCAK’TA ÖN SATIŞA
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Dr. Muhammed Yunus’un 2003 yılında başlatmış olduğu yoksullara yönelik mikrokredi finansman modelinde yeni dönem başlıyor

TİSVA Kurucusu Prof. Dr. Aziz Akgül:

"MicroCreditToken (MCT) ile hedefimiz Marsa gitmek değil, yoksulluğun olmadığı bir dünyaya ulaşmak!"

Aziz Akgül:

MicroCreditTokenın nihai amacı, Hepitalist bir dünyada finansal kaynaklara erişimi arttırarak yoksulluğu azaltmak ve dünyada mikrogirişimciye yönelik mikrokredi projelerinde kullanılan tek token olmaktır.”

Yoksullara yönelik finansman sağlamak maksadıyla, MicroCreditTokenın 14 Ocak’ta ön satışa çıkaracağını duyurdu.

Akgül, “Bugüne kadar 64 ilde 93 şubeyle 200 binden fazla yoksul kadına, 1 milyar 250 milyon liradan fazla mikrokrediyi teminat ve kefalet olmadan verdiklerini” söyledi.

 
 
Teminat ve kefalet sistemi olmadan tamamen güvene dayalı olarak yoksullara verilen mikrokredilerde, yukarıdaki PAR (Risk Altındaki Bakiye Tutarı) raporunda belirtildiği gibi yoksullara verilen mikrokredilerin tahsilat oranı %100’dür. Oysa ki, Türk bankacılık sisteminde temerrüde düşmüş kredilerin 2021 yılının ikinci çeyreğinde toplamı 2,2 milyar liradır.

Etki Yatırımı Platformu "Etkiyap" tarafından yapılan 2020 yılı Mikrokredi Sosyal Etki Analizine göre Türkiye Grameen Mikrofinans Programı 1 TL karşılığında 4 TL etkiye sahiptir. Bu durumda 2020 yılında 36.799 mikrogirişimciye 143.688.169 TL mikrokredi dağıtımı yapılarak 581.937.084 TL’lik bir değer oluşturulmuştur.

Yoksulların işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak için finansal ve sosyal aracılık hizmeti sunduklarını anlatan Akgül, “Finansman eksikliğinden dolayı mikrokredi arayışındaki yoksulların ihtiyaçlarının tam olarak karşılanamadığını” ifade etti.

Akgül, “Finansman sorunu karşısında küresel mikrofinans sistemine ve sosyal girişimciliğe yeni bir ivme kazandırarak fon kaynağı oluşturmak için MicroCreditToken fikrini geliştirdiklerini” kaydetti.

Akgül, “MicroCreditToken ile birlikte yoksullara mikrofinans hizmetleri sunarken; merkeziyetsizliği, şeffaflığı ve güveni esas alan Blokzinciri teknolojisinin temel değerlerinden yararlanılmasını amaçlıyoruz."

Akgül, “MicroCreditToken, dünya genelinde mikrokrediye ihtiyaç duyan yaklaşık 1,5 milyar yoksula finansal sermaye desteği sağlamayı amaçlıyor. Böylece dünya genelinde yoksulluğun, sosyal girişimcilik ve mikrofinans vasıtasıyla ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

Eylül 2015'te yapılan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde, aralarında Türkiye'nin de olduğu 193 ülkenin imzasıyla 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin kabul edildiğini hatırlatan Akgül, şunları söyledi:

“Her boyutuyla yoksulluğun ortadan kaldırılması, sürdürülebilir kalkınma için vazgeçilmez bir gereklilik olarak kabul edilmiş ve yayınlanan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içinde birinci hedef olarak; 'her çeşit yoksulluğu, nerede olursa olsun sona erdirmek' olarak belirlenmiştir. İşsizliğin ve yoksulluğun azaltılması için mikro tedbirlerin alınması için, küçük bir sermaye olan mikrokredi stratejisi vasıtasıyla Hepitalist dünyada eşitliği, adaleti ve finansal kaynaklara ulaşım mümkün hale gelecektir.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024