Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2024 - 13:20

Tanal "Fıstık da fındık gibi taban fiyat uygulamasına dahil edilsin"

Büyüt
Küçült
Tanal Fıstık da fındık gibi taban fiyat uygulamasına dahil
CHP Şanlıurfa Milletvekili Av.Mahmut Tanal "Fıstık da fındık gibi taban fiyat uygulamasına dahil edilsin, devlet alım yapsın, üretim desteklensin. Fıstık bahçelerine yönelik sulama sistemleri yaygınlaştırırsın."

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın Şanlıurfa’da fıstık bahçesinde ziyaret edip derdini dinlediği bir çiftçi, “20 yıldır oyumu Ak Parti’ye verdim, hakkımı hiçbir zaman helal etmiyorum! Erdoğan halimize baksın. Fıstığı 100 TL’ye bile satamıyoruz” diyerek isyan etti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, “Fıstığın başkenti” olarak nitelendirilen Şanlıurfa’nın Halfeti ve Birecik ilçelerinde fıstık bahçelerini dolaştı.

Tanal, bahçesinde ziyaret edip derdini dinlediği bir çiftçiye fıstığın alım fiyatının yeterli olup olmadığını sordu. Söz konusu çiftçi, “Fiyatlar hiç yeterli değil. Fıstıkların yüzde 50’si, 60’ı da boş. Susuzluktan yandı. Gübre pahalı, alamıyoruz” diyerek yaşadığı sıkıntıyı anlattı.

FINDIK FİYATI FISTIĞI GEÇTİ

CHP’li Tanal’ın 2024 yılı fındık taban fiyatı ile fıstığın alım fiyatına değinmesi üzerine ise vatandaş, “Eskiden fıstık, fındığın 10 katı kadar vardı. Şu an fındığın taban fiyatı 140, 135 TL. Biz ise fıstığı 100 TL’ye satamıyoruz. Fıstığı götürüp kavlatıyoruz. 1500 TL’ye işçi çalıştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“20 YIL AK PARTİ’YE OY VERDİM, HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!”

Tanal’ın “Peki hacı amca, AKP kalkıyor fındığa destekleme veriyor, taban fiyat veriyor, alım garantisi de veriyor. Bizim yeşil altın dediğimiz fıstığa neden vermiyor?” sorusunu yöneltmesi üzerine ise fıstık üreticisi vatandaş, “20 yıldır oyumu Ak Parti‘ye verdim, hakkımı hiçbir zaman helal etmiyorum! Çünkü ben 20 yıl oyumu oraya verdim. Bu sene de tepki olarak sandık başına gitmedim” dedi.  

Çiftçiler olarak yaşadıkları sıkıntıları anlatmayı sürdüren fıstık üreticisi, “Mazotun litresi 50 TL olmuş. Motor alacak gücüm de yok. Adam bir demiri vuruyor, dört dönümü 2 bin TL tutuyor” bilgisini verdi.

“ERDOĞAN HALİMİZE BAKSIN”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, fıstık üreticisinin sorunlarını Meclis gündemine getireceğine belirtirken, söz konusu üretici ise “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Bizim bu halimize baksın. Şu fıstığı 100 TL’ye bile satamıyoruz. Komisyoncu parası, yol parası, çut parası, gübre parası derken, elden ele sıfır gidiyoruz. Cumhurbaşkanı’na bunu söylüyorum. 20 yıl size oy verdim ama hak edemediniz!” şeklinde konuştu.

TANAL, FISTIKTA TABAN FİYAT İÇİN TMO’YA BAŞVURDU
Diğer yandan CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, geçtiğimiz günlerde dilekçeyle Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) başvurarak,  fıstıkta da fındıktaki gibi taban fiyat uygulamasının başlatılmasını, devlet tarafından alım yapılmasını, üretimin desteklenmesini talep etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024