AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman KIRIKÇI, Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Halil EŞİYOK, Kadın kolları Başkanı Demet Saatçi Güven ve İl başkan yardımcılarıyla birlikte ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.
Kırıkçı, düzenlediği Basın toplantısında, Göreve Gelişinin 1. Ayını değerlendirdi, Şanlıurfaya yapılacak yatırımlar, ildeki sorunların çözümü ve Ankara temasları hakkında bilgilendirmelerde bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Başkan KIRIKÇI yaptığı açıklamada, Koronavirüsle mücadelede AK Parti Hükümetlerinin salgına karşı yürüttüğü mücadeleyi anlattı. Daha sonra İnsan hakları eylem planı, ekonomik reform paketi ve bilgilendirmelerde bulundu. Şanlıurfa özelinde ise Başkan KIRIKÇI, Teşkilat çalışmaları, Ankara temasları, DEDAŞ sorunu, çiftçilerin talepleri, GES Çalışmaları, Şehir Hastanesi, Hızlı Tren, GAP Projesi, Eğitimde gelinen son nokta, sağlıkta gelinen son nokta, Aşılama konusunda Şanlıurfa'daki son durum konularında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu.
Kırıkçı Basın toplatısında:
"Mahsul tarlada enerji yok su yok. Bu bizi rahatsız etti. Ankara'ya gittik gerekli görüşmeleri yaptık. Enerji sorunu kendi içerisinde farklı planlamalar ile çözülmesi gerekiyor. Acil olan suyu bırakmaktı. Yoğun temaslarımız neticesinde bunu bıraktık. Mahsul şimdi sulanıyor çok şükür. Her yıl yaşadığımız bu sorunu yetkililer ile müzakereye oturttuk. Çiftçilerin kendi enerjilerini kendileri üretmesi noktasında GES teklifimiz oldu. Bakanlık bunun engel olduğunu söylediğinde biz de yasa çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade ettik. GES mevzusu torba yasası ile inşallah çözülecek. Eğer mesele kent meselesi ise burada STK siyaset basın ve diğer dinamiklerin birbirinden farklı durmaması lazım. Mesele sadece siyasetin meselesi değil. Siyaset gücünü halktan alır. Siyaset kurumunun arkasında halk basın STK yoksa güçlü olamaz. Ondan bizim size ihtiyacımız var.
Genç nüfusa sahip bir iliz. Her ne kadar derslik sayısı 23 bunu aşmış olsa da bu artış hızına yetişemeyen bir nüfus var. Milli Eğitim Bakanlığı'mdan bununla ilgili bir talepte bulunduk.
Şehir hastanesinin işlemleri bitmiş yüklenici firma işlemeleri bitmiş. Mart ayında inşallah bu süreç başlayacak. Şehir hastanesi çok uzak çok konuşuldu. İlk şehir hastanesi konuşulduğu zaman Eyyubiye 400 yataklı hastanesini yapamayız dedi bakanlık. Burada iki yıllık bir gecikme oldu Eyyubiye devlet Hastanesi nedeniyle. Biraz gecikmesinin altında Eyyubiye devlet hastanesinin yapımı var. Mart ayı içerisinde ona başlayacaklar. "dedi.