Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   05 Kasım 2023 - 02:06

VALİ ŞILDAK: HUZUR VE GÜVENİ SAĞLAMAK KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Büyüt
Küçült
VALİ ŞILDAK: HUZUR VE GÜVENİ SAĞLAMAK KIRMIZI
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, Emniyetten sorumlu Vali Yardımcısı Erinç Demir, 13 İlçe Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, İl Jandarma Komutan Yardımcıları ve İlçe Emniyet Müdürleri ile İlçe Jandarma Komutanlarının katımıyla kapsamlı bir güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Konferans salonunda yapılan toplantıda Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın imajını değiştirerek asayiş, güvenlik, huzur ve trafik düzeninin sağlanması noktasında önemli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Kentte son zamanlarda yunus, asayiş ve trafik ekiplerinin katılımıyla artırılan şok uygulamaların artarak devam edeceğini ve vatandaş nezdinde olumlu tepkiler aldığının altını çizen Vali Şıldak, şehrin huzur ve güvenini sağlamanın kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

Güvenliğin her şeyin önünde geldiğini anımsatan Vali Şıldak, “Güvenliğin sağlanamadığı, yarım kaldığı, asayişin tam olarak tecelli edemediği bir toplulukta diğer sektörlerdeki gelişmelerin tam olması, sağlıklı olarak gerçekleşmesi mümkün değildir. Güvenliğin sağlam olmadığı bir coğrafyada sanayi gelişmez, yatırım gelmez, turist de gelmez.” dedi.

Vali Şıldak, “Demek ki öncelikli görevler arasında güvenlik her şeyin başındadır, her şeyin önündedir. Yaptığımız iş bu kadar önemli, bundan daha önemlisi yok. Zaten baktığımızda İçişleri bakanlığımızın da görev çeşitliği içerisinde asayişin ve güvenliğin temin edilmesi hep bir numaradır.

Sizler bu kutsal görevi insanımızın huzurunu, toplumumuzun düzenini sağlama görevini bir polis yöneticisi, bir emniyet personeli, bir jandarma kolluk birim amiri yöneticisi olarak sağlayarak en büyük fedakarlığı gerçekleştiriyorsunuz.

Üniformalı ve silahlı yürütülen zor bir görevi fedakârca yerine getiriyorsunuz. İçişleri ve güvenlik ailesi olarak bugün burada bulunan bütün değerli çalışma arkadaşlarım, huzurun ve sağlıklı toplum düzeninin temini noktasında özveriyle çalışan sizlersiniz, kaymakamlarımızın yönetiminde ilçelerimizdeki ahengin ve huzurun temeli pozisyonundasınız.” diye söyledi.

“UYUMLU VE KOORDİNASYON İÇERİSİNDE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Emniyet ve Jandarma personelinin uyum ve koordinasyon içerisinde çalışması gerektiğini özellikle ifade eden Vali Şıldak, “Güvenlik konusunda bugünkü buluşmamızın bir başka sebebi de her iki teşkilatın uyumlu ve koordinasyon içerisinde çalışması noktasındaki azmimizi kararlılığımızı ve bu konudaki iş birliğinin düzeyini daha da yükseltmektir.

Zaman zaman bu toplantılarımızı yapacağız. Allah'a şükürler olsun ki ilimizde güvenliğin ve asayişin sağlanması konusunda azimli, kararlı ve sistemli bir mücadele yürütüyoruz. Her şeyden öncelikli olarak emniyet ve asayiş burada bulunan herkesin asli vazifesidir.” diye konuştu.

“BÜTÜN ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Kentin huzuru ve güvenliği için Emniyet ve Jandarma tarafından yürütülen çalışmaları bizzat yakından takip ettiğinin altını çizen Vali Şıldak, “Her konuda duyarlı, ilgili bir yaklaşımla, bütün mülki idare amirlerimizin de en yakın takibiyle çalışmalarınızın sistemli ve planlı olarak daha da gelişeceğini, daha da iyi seviyelere ve standartlara erişeceğini söylemek istiyorum.

Suç türleri aslında hepimizin zaten en başta gelen mücadele alanlarını oluşturuyor. Bunlara duyarsız kalmamız, asayiş görevini yürüten kolluk birimi olarak arkamızı dönmemiz mümkün değildir.” diye belirtti.

“TERÖR ÜLKEMİZİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kırmızı çizgisinin terörle mücadele olduğunu hatırlatan Vali Şıldak, “Terör, içinde bulunduğumuz bu coğrafyada çok daha önem arz eden ve çok daha dikkat gerektiren, hiçbir şekilde rehavete kapılmayı kaldırmayan ve her tür duyumun, ihbarın ciddiye alınıp üzerine gidilmesi gereken bu hassas noktayı es geçmemiz mümkün değil ve terörle mücadele bir numaralı görev sahamız ve önceliğimizdir.” diye vurguladı.

“UYUŞTURUCUYLA İLGİLİ SEFERBERLİK VAR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın öncülüğünde uyuşturucu konusuyla ilgili Türkiye’de seferberlik başlatıldığını kaydeden Vali Şıldak, “Uyuşturucu konusunu Şanlıurfa genelinde en titiz şekilde, en kökten yaklaşımla ele alıyoruz. Narkotik konuları toplumumuzun sadece suç olarak tanımlanması gereken bir hastalığı değil, aynı zamanda sosyal bir sorunudur. Aileleri parçalayan, insanları başka suçlara sürükleyen, toplumu kemiren bir hastalıktır. Bunun çok kapsamlı olarak ele alınması gerektiği de muhakkaktır. Sadece kolluk birimlerimizin mücadelesi yetmeyecek, bir müddet sonra bunu daha yüksek sesle ifade edeceğiz, bu konuda yapılan çalışmaları ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütleri ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili de devletin ciddi çalışmalar yürüttüğünü anımsatan Vali Şıldak, bu konuların bölge itibariyle de öncelikli konular arasında yer aldığını kaydetti.

“ŞANLIURFA’DA OLUMLU BİR İMAJ OLUŞTURACAĞIZ”

Şanlıurfa’da Emniyet ve Jandarmanın ortak çalışmalarıyla olumlu imaj oluşturacaklarını belirten Vali Şıldak, “Planlı ve ne yaptığımızı bilerek, ilin fotoğrafını çekerek, öngörüp basiretli bir şekilde kolluk alanında, güvenlik alanında, doğru bir strateji ile mesafe alacağız.” dedi.

Vali Şıldak, “Olayların arkasından koşan değil, olayları yönlendiren, olayları önceden okuyup tedbir alan proaktif bir yaklaşım sergileyeceğiz. Şanlıurfa’nın olumlu bir imaj çizgisi yakalamaya ihtiyacı var. Biz bu olumlu havayı sizlerle birlikte oluşturacağız, denetim sayılarımız ve denetimdeki etkililik derecemizi arttırmamız gerekiyor. Trafikte sadece motorlara değil bütün araçlara yönelik kuralların uygulanması konusunda hassas olalım. Hiç çekinmeden üzerine gidelim. Kırmadan, dökmeden, nezaket çizgisi içerisinde denetimimizi yapalım.” cümlelerini kullandı.

“ŞOK UYGULAMALAR ARTTIRILACAK”

Son olarak Şanlıurfa’da şok uygulamaların arttırıldığını ve vatandaş nezdinde olumlu tepkiler aldığını belirten Vali Şıldak, “Şok uygulamaların çok faydası var, anlık uygulamalar, yunuslarla, asayiş ekipleriyle yapılan ve trafik düzeyinde yapılan uygulamaların vatandaş nezdinde olumlu tepkiler aldığını görüyorum. Bu uygulamaları arttırarak devam ettireceğiz, bunun için de sizlere teşekkür ediyorum, Allah ayağınıza taş değdirmesin.” şeklinde konuştu.

Vali Şıldak’ın konuşmasının ardından toplantı ilgili müdür ve komutanların çeşitli konularda yaptıkları sunumlarla sona erdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024