Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı
29.04.2024
Şanlıurfa / 17°C

28 Mart 2024 - 08:11
Harran Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniğinde Tıp Literatürüne Girebilecek Ameliyat
Şanlıurfa’da yaşayan 51 yaşındaki Mustafa Orak, karın ağrısı ve karnındaki şişlik şikâyeti ile Harran Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Orak’ın karnından 5 kilo ağırlığında böbrek tümörü çıkarıldı.
Harran Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniğinde Tıp Literatürüne Girebilecek Ameliyat

Åžanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi baÅŸarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Åžanlıurfa’da yaÅŸayan 51 yaşındaki Mustafa Orak karın aÄŸrısı ve karın ÅŸiÅŸliÄŸi ÅŸikayeti ile Harran Üniversitesi Hastanesi’ne baÅŸvurdu.


51 Yaşındaki Mustafa Orak’ı muayene eden Harran Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit, hastanın karın bölgesinde 20 cm çapında kitle olduÄŸunu ve bu kitlenin vücut ana damarlarına yapışık olduÄŸu tespit etti. Hasta yakınlarına hayati tehlike konusunda bilgi veren Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit ve ekip arkadaşı Doç. Dr. Mehmet Demir hastayı hemen ameliyata aldı.
Yaklaşık 5 saat süren ameliyat sonrası hastanın böbreÄŸini çevreleyen 5 kilo ağırlığındaki tümör alındı.
Operasyon sonrası çıkan kitlenin büyüklüÄŸüne dikkat çeken operasyon ekibi, kitlenin 5 kilogram olduÄŸunu ve tıp literatüründe nadir olduÄŸunu söyledi.
Harran Üniversitesi Hastanesi olarak çok önemli ameliyat gerçekleÅŸtirdiklerini ifade eden ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit, “Hastamız bize karın aÄŸrısı ve ÅŸiÅŸliÄŸi ÅŸikayeti ile baÅŸvurdu. Yaptığımız muayene sonrasında karın bölgesinde bir kitleyi tespit ettik. Hemen ameliyata aldık. BaÅŸarılı geçen ameliyatın ardından karın bölgesinde 5 Kg ağırlığındaki kitleyi çıkardık” dedi.
Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit, üroloji kliniklerinin modern cihazlarla donanımlı olduÄŸunu ve ileri merkezlerde yapılan tüm ameliyatların kendi kliniklerinde de baÅŸarılı bir ÅŸekilde yapıldığını ifade etti.
SaÄŸlığına kavuÅŸan 51 yaşındaki Mustafa Orak, ameliyatı gerçekleÅŸtiren, Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit ve ekibine teÅŸekkür etti.
Harran Üniversitesi Hastanesi BaÅŸhekimi Doç. Dr. Ä°dris Kırhan, bölgenin en önemli saÄŸlık tesisi olarak büyük çaplı operasyonlar gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi.
Doç. Dr. Kırhan, "Hastanemizde artık bu tip hayati müdahaleleri yapabildiÄŸimiz için son derece mutluyuz. BaÅŸta Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit ve Doç. Dr. Mehmet Demir olmak üzere tüm Üroloji Anabilim Dalı BaÅŸkanlığını ve ekibini tebrik ediyorum” diye konuÅŸtu.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.