Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı
04.05.2024
Şanlıurfa / 17°C

06 Kasım 2023 - 09:05
12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na 70 kişiden fazla Urfalı iş insanı katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle Antalya'da düzenlenen 12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na 70 kişiden fazla Urfalı iş insanı katıldı.
12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na 70 kişiden fazla Urfalı iş insanı katıldı.

Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluÅŸan Åžanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ÅžUTSO) heyeti, Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Yetim baÅŸkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi’nin (TOBB) desteÄŸiyle Antalya'da düzenlenen 12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na katıldı. Åžanlıurfa'dan Antalya'ya direk uçak seferlerinin olmaması nedeniyle Gaziantep üzerinden Antalya'ya gitmek zorunda kalan 70 kiÅŸiden fazla Urfalı iÅŸ insanı, açılışın ilk günü olan 2 Kasım'da tam kadro fuardaki ÅžUTSO standında yerini aldı.

Fuar’ın ilk gününde TOBB Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Rıfat HisarcıklıoÄŸlu, Antalya Valisi Hulusi Åžahin, Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Ticaret Borsası baÅŸkanlarının iÅŸtirakiyle gerçekleÅŸtirilen açılış programına ÅžUTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Yetim de katıldı. Açılıştan sonra standa geçen BaÅŸkan Mehmet Yetim baÅŸkanlığındaki ÅžUTSO heyeti, burada gelen ziyaretçileri kabul ederek Åžanlıurfa'nın ticari, sanayi, tarım ve turizm potansiyeli ve ÅžUTSO'nun bu konuda yürüttüÄŸü çalışmalar hakkında istiÅŸarede bulundu.

Bu tarz fuarların hem ilimiz ürünlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı hem de Urfalı iÅŸ insanlarımızın ülkenin iÅŸ dünyası ile sektörel iliÅŸkilerini güçlendirmeleri adına büyük önem taşıdığına dikkat çeken ÅžUTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Yetim, konuyla ilgili deÄŸerlendirmesinde ÅŸunları ifade etti:

“Toplam 4 gün süren ve bizatihi Odamız adına stand açtığımız 12. Antalya YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na neredeyse tüm Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerimiz ile birlikte katılım saÄŸladık. Türkiye’nin birçok kentinden Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ile iÅŸ insanları ve firmaların katıldığı bu tür fuarlar, hem ilimiz ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarda tanınıp yer bulması hem de iÅŸ insanlarımız ile diÄŸer il ve bölgelerdeki iÅŸ insanları arasında ticari iliÅŸkiler kurma ve Åžanlıurfa olarak iÅŸ dünyasındaki aÄŸlarımızı güçlendirme adına büyük bir önem arz etmektedir.

 “KETEN KÖYNEĞİ FISTIÄžIMIZIN Ä°SVÄ°ÇRE’DE DÜZENLENEN SERGÄ°DE YER ALMASINI Ä°STÄ°ÅžARE ETTÄ°K”

ÅžUTSO’nun katılımcı üyelerinin büyük bir memnuniyet duyduÄŸu, çok verimli ve tecrübelerine büyük katkılar sunan bir fuar süreci geçirdiklerini kaydeden BaÅŸkan Yetim, “Bu süreçte, Ticaret ve Sanayi Odaları baÅŸta olmak üzere, iÅŸ dünyasından birçok kurum ve kuruluÅŸun temsilcisini standımızda ağırladık. Bunlardan en önemlileri, tabii ki, TOBB Yönetim Kurulu BaÅŸkanımız sayın Rıfat HisarcıklıoÄŸlu ile TÜRKPATENT BaÅŸkanı sayın Prof. Mehmet Zeki Durak’ın ziyaretleri oldu. TÜRKPATENT BaÅŸkanı Mehmet Zeki bey, standımızı ziyaretinde ilimize ait ve Odamız giriÅŸimleri sonucunda coÄŸrafi iÅŸaret tescili almış ilimize ait KETEN KÖYNEĞİ FISTIÄžI’nın 10-14 Temmuz 2023 tarihlerinde Ä°sviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen CoÄŸrafi Ä°ÅŸaretler Sergisi’nde yer almasını istiÅŸare ettik. Böyle bir giriÅŸim, yani Keten KöyneÄŸi Fıstığı gibi stratejik bir ürünümüzün Avrupa’nın en büyük ÅŸehirlerinden birinde sergilenmesinin ilimiz için taşıdığı öneme deÄŸindik ve daha fazla ürünümüzün Cenevre’deki gibi uluslararası etkinliklerde yer almasını talep ettik. Çünkü Oda olarak biz, tarımsal, gastronomi ve kültürel miras alanı baÅŸta olmak üzere, ilimize özgü ürünlerimizin daha fazla tanınması, ulusal ve uluslararası pazarda yer alarak katma deÄŸerinin yükseltilmesi ve ihracat potansiyelinin artması üzerinde hassasiyetle duruyoruz ve bu konuda elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.

Fuarın ilk gününde TOBB Yönetim Kurulu BaÅŸkanı HisarcıklıoÄŸlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Bahar ile Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Çandır,  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yoentim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Kaya ile Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Engin YeÅŸil, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Naif Süer ile Kozan Ticaret Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mustafa Kandemir, Antalya Vali Yardımcıları Yalçın Sezgin ile Suat SeyitoÄŸlu, Antalya Åžanlıurfalılar YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı DoÄŸan Altıngül ÅžUTSO standını ziyaret ederken, ikinci gününde ise TÜRKPATENT BaÅŸkanı Prof. M. Zeki Durak standı özel olarak ziyaret eden isim oldu. ÅžUTSO standı, fuar süresince ikram ettiÄŸi çiÄŸköfte ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.