Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı
27.04.2024
Şanlıurfa / 17°C

TÜRKİYE HUZURA DOĞRU
TÜRKİYE   HUZURA  DOĞRU

20  -  30   HAZİRAN  ARASI

AKARYAKIT’ ta  =  %  10,3     (aralıklı)

TEKSTİL’de        =  %  13,6     (aralıklı)

GIDA’da              =  %    7,8      (bir çok üründe)

DOLAR’da          =   %   3,2      (aralıklı)

ALTIN’da            =   %  14,7     (aralįklı)

YAŞ SEBZE’de   =   %  16,4     (aralıklı)

YEDEK PARÇA’da = % 22.3    (aralıklı)

Ekonomi  uzmanlarının gõrüşlerinin yaptığı açıklamalarına  gõre 31 Trmmuz  sonuna  kadar  bu indirimlerin  devam  edeceğini  ve   ortalama  %  30 - 40  yakın   olacaktır.

Ayrıca   İKİNCİ  EL  OTOMOBİL  satışlarında

% 25 - 35 düşüş  yaşanacak.

Konut  fiatlarındaki   düşüşün  ise   rekor  bir oran   olacağı  ve  % 45 lik  gibi   bir   indirim  olacağı    tahmin  ediliyor.

Türkiye   COVİD 19  sürecinin ardından ve  Küresel ekonomi krizin ardında 

bir çok  hamleleriyle      HAYATIN   NORMALLEŞME  sürecinin   KASIM ve  ARALIK  aylarında  geçileceği  tahmin  ediliyor.

2023 ilk  aylarında  Sanayi  sektõrününde maliyet işlemesi  yeteri   düzeye   gelmesiyle refaha  kavuşacağı  ve   üretimde  büyük bir  oranda   artış  hedeflenerek  fiatların   daha da  düşürüleceği  hedeflenmektedir.

Bu süreç’te  Amerikan   lobisi   Dolar ($)   ekseninde  bir takım  İNİŞLİ  - ÇIKIŞLI  dalgalanmalar  YAPTIRIM  oyunlarıyla "KRİZ VAR ALGISI"  yaratacaktır.

Bu gibi   dalgalanmalara  karşı   VATANDAŞ     olarak   temkinli  olup  STOKLAŞTIRAYIM  duygularına   kapılmamaları gerekir.

Çünkü bu dalgalanmaların     3-4-5  gün  aralıklarında   olup   geçici  BİR TÜR   AMERİKAN ve  DIŞ EMPERYALİST   senaryosu   ve  oyunu’dur,  bu  tür  oyunlara    karşı   VATANDAŞLIK  gõrevimizi   ziyadesiyle  yapmamız   gerekir.

 

Saygılarımla

Mustafa Bayıntanış



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.